Tää tytteli (no okei tätyli) hyppii täällä kuulkaas tasajalkaa onnesta!!! Nimittäin nyt on varauksessa PEITETIKKIKONE!!! Se tulee täältä: http://www.jovilco.fi/13 . Voin suositella tuota firmaa! Hinta on todellakin kilpailukykyinen, ei kannata enää Englannista tilailla. Ja tuo Janomen kone on sama kuin Elnan peitetikkikone, tarrat vaan eri. Ja jos nyt en puhu ihan palturia niin Janomen esim. nauhankäännin maksaa jossain kuulema 55e, tuolla Jovilcolla 80e mutta taasen Elnan nauhankäännin yli 200e!!! Ja koneissakin iso hintaero. Eli ei paljon tarvi matematiikkaa harrastaa, että voi päätellä minkä koneen ostaa. Tää on kyllä niin pitkäaikainen haave, että! Olen ihan täpinöissäni!!

Laitatetaas vähän taas viime päivien töitäkin, ettei ihan hihkumiseksi mene! Keksin tässä käytännöllisen ideankin. No okei, voi olla, että "kaikki" jo tekee näin, mutta miulle tää oli uusi ahaa-elämys :-D Eli kun vaihdan saumurin lankoja, niin jos ajan saumuria ns. tyhjällä, ne langat monesti irtoaa ja joutuu langottaa uudestaan. Mikä ei ole vaikeaa, mutta ärsyttävää! Eli oon aina ajallu jotain tilkunrippeitä, että saa nuo langat vaihtumaan. No, taustoja ensin. Meillä ei käytetä talouspaperia. Mies käyttää, mutta kyllä se noita kestopapereitakin käyttää. Eli mie ja lapset on käytetty sujuvasti jo monta vuotta "lappuja". Keittiössä on laatikossa lappuja, millä pyyhitään naamaa/käsiä/pöytää/sotkuja/millon mitäkin. Ja niitä ei ole koskana liikaa, monesti ne on lopussa, vaikka mukamas niitä paljon onkin. No kohta ne ei lopu! Eli kun pitää saumuriin vaihtaa langat, ajan yhen lapun ympäri. Miulla on siis leikattu erikokokoisia, kaksinkertaisi kangaspaloja saumurin vieressä ja tadaa! Kun langat vaihdetaan, ajan yhen lapun ympäri. Eihän se jälki ole priimaa kun siinä langan solmukohdassa tulee röpöä vähän, mutta hei, ne on lappuja! Välttää siis!

Seuraava hattu on tehty tulevan käyttäjän äidin toiveiden mukaan :) Ihan raikas tähtipipo!

Nyyh! Kylläpä oli herkät fiilikset tätä tehdessä! Nimittäin nb/s-kokoinen vaippa. Voi miten pieni, vaikka ees ihan snadi nb olekaan! Kutistustarran avulla käy kuitenkin ihan pikkiriikkiselle vauvalle. Ulkopinta joustofroteeta, sisäpinta apinabambua, imuina hamppufleeceä ja bambufleeceä, aika monta kerrosta, lähes 10. Eli imukykyäkin pitäisi aloittelevalle kestoilijalle olla riittävästi :) Toivottavasti pääsee kovaan käyttöön!

Mummi tuli hoitamaan muksuja tässä yhtenä  päivänä ja toi mukanaan vähän tuliaisia... Mie olen ihan ylionnellinen tästä!!! Siis mikä retrokangas!!! Upea, mieletön, mahtava. Tämän oli miehen sisko tuonut mummille, kun oli kuullut, että mie olen heikkona noihin kankaisiin. Kiitos kuuluu siis A:lle!!! KIITOS!!!

Viittä vailla valmiina on tuolla vähän housua ja muuta, mutta ne jää seuraavaan postaukseen :)